Vergoeding Snurkbeugel Zorgverzekering

Vergoeding Snurkbeugel

Heb je last van snurken doordat je de diagnose slaapapneu hebt? Dan kan een anti-snurkbeugel uitkomst bieden. Maar wanneer kom je in aanmerking voor een snurkbeugel en hoe zit het met de vergoeding door je zorgverzekeraar? In dit artikel lees je hier alles over.

Wat is een snurkbeugel?

Een snurkbeugel, ook wel een MRA genoemd (dit staat voor ‘Mandibulair Repositie Apparaat’) is een beugel die gedragen wordt tijdens het slapen. De functie van een snurkbeugel is het in positie houden van de kaak, wat er voor zorgt dat de luchtweg open blijft. Op deze manier wordt het snurken en/of de slaapapneu voorkomen.

Wanneer wordt een snurkbeugel meestal vergoed?

Een snurkbeugel / MRA wordt volledig vergoed uit de basisverzekering, maar dit geldt alleen als je de diagnose OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom) hebt. Omdat de beugel uit de basisverzekering wordt vergoed gaat dit eventueel wel ten koste van het eigen risico.

Waar moet je op letten als je een zorgverzekeraar kiest?

Een snurkbeugel / MRA krijg je bij alle zorgverzekeraars vergoed uit de basisverzekering. Wel kunnen verzekeraars verschillende aanvullende voorwaarden hebben. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan over specifieke leveranciers of specialisten waar je wel of niet terecht kunt.

Heb je geen OSAS diagnose, maar heb je wél behoefte aan een snurkbeugel?

Geen diagnose, maar wel behoefte aan een snurkbeugel? Als u denkt baat te hebben bij een snurkbeugel om uw snurken te stoppen, maar als u niet in aanmerking komt voor een vergoeding, zijn er veel verschillende snurkbeugels vrij (online) te verkrijgen. Het kan hierbij gaan om een goedkoper model (dat ook zeker kan werken) tot een op maat gemaakte of op maat te maken snurkbeugel. Hier vind je een uitgebreid overzicht van Anti Snurkbeugels!

Samengevat

Een snurkbeugel / MRA wordt volledig vergoed door de basisverzekering. Dit geldt echter alleen bij de diagnose OSAS. Mocht je niet in aanmerking komen voor een beugel via de zorgverzekering, dan heb je nog steeds keuze uit vele modellen snurkbeugels welke vrij online te verkrijgen zijn.

Populaire Anti-snurk beugels:

» Bekijk hier alle producten in de categorie anti-snurkbeugels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *