Somnoplastiek (Gecontroleerde littekenvorming)

0
Somnoplastiek (Gecontroleerde littekenvorming)

Als het snurken veroorzaakt wordt door trillingen van het gehemelte, is de Somnoplastiek-methode misschien een goede oplossing. Somnoplastiek is een medische ingreep waarmee gecontroleerd littekenvorming wordt aangebracht op het gehemelte. Deze ingreep wordt ingezet om snurken tegen te gaan.

Gecontroleerde littekenvorming

De duur van de ingreep is nog geen twintig minuten, inclusief het verdoven, en wordt poliklinisch verricht. De behandelend KNO-arts zal eerst het gehemelte verdoven. Deze verdoving is vergelijkbaar met een verdoving bij de tandarts. Nadat de verdoving is ingewerkt wordt gedurende 9 seconden, een dun geïsoleerd naaldje ingebracht. Dit gebeurt op drie verschillende plaatsen in het zachte deel van uw gehemelte.

Door middel van hoogfrequente radiogolven wordt met het naaldje, lokaal een temperatuurstijging tot 85°C in het weefsel gecreëerd. Hierdoor ontstaat er na een periode van circa 8 weken, centraal in het weefsel een lichte littekenvorming. Dankzij de geïsoleerde naald en de gecontroleerde RF technologie, vindt er ondanks de hoge temperatuur, geen verbranding van weefsel plaats. Door het creëren van het litteken krimpt het weefsel, waardoor het zachte gehemelte strakker komt te staan en het minder gemakkelijk zal gaan vibreren.

Resultaat

Afhankelijk van het resultaat wordt u, na zes tot acht weken eventueel opnieuw behandeld. Een positief resultaat is niet in alle gevallen te garanderen. Het slagingspercentage ligt rond de 60-70%. De Somnoplastiek-methode wordt meestal niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. De totale kosten voor de operatie bedragen ongeveer € 500,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *