Snurktest: wat helpt tegen snurken?

Snurkoorzaken: wat helpt tegen snurken?

Wellicht wist u dit nog niet maar er zijn verschillende snurk soorten, elk met een eigen oorzaak. Daarom bestaat er ook geen algemene oplossingen tegen snurken (ook al beweren sommige fabrikanten van wel). Wil je erachter komen wat voor soort snurker je bent? Doe dan de snurktest!

Het goede nieuws is dat het niet heel moeilijk is om erachter te komen welk type snurker u bent. Er zijn talrijke oorzaken waarom mensen snurken. Deze zijn in te delen in 4 types snurken, namelijk: neussnurken, tongsnurken, mondsnurken en keelsnurken.

Neussnurken

Neussnurken ontstaat door een slechte neusademhaling, dit kan meerdere oorzaken hebben. Allergieën of of een verkoudheid kunnen de neusademhaling beïnvloeden. Het snurken geeft meestal constant en rommelend/grommend geluid maar soms ook een fluitend geluid. Om het snurken tegen te gaan kunt u gebruik maken van een neusspreider, deze duwt uw neusvleugels voorzichtig naar buiten en verbetert daarmee de neusademhaling. Indien uw last heeft van stof of pollen dan kunt u ook een neusspreider met een filter gebruiken zoals de somnipax pure.

Tongsnurken

Het tongsnurken ontstaat meestal wanneer u op uw rug ligt. Tijdens de slaap ontspannen uw spieren, ook uw tongspier ontspant zich. Bij een rugligging kan het gebeuren dat uw tong daardoor te diep in uw keel zakt waardoor deze zich vernauwd. Door deze vernauwing kan het zachte weefsel in het gehemelte gaan vibreren waardoor het snurkgeluid ontstaat. Het snurken gebeurd meestal onregelmatig en heeft een typisch snurkgeluid. Een mogelijke oplossing is een anti-snurkbeugel, deze duwt uw onderkaak enkele millimeters naar voren, waardoor de tong minder ver wegzakt. U kunt ook een positietherapie middel gebruiken zoals bijvoorbeeld de Nachtwaechter deze voorkomt dat u ‘s nachts op uw rug draait en stopt zodoende het snurken.

Mondsnurken

Mondsnurken ontstaat wanneer u slaapt met uw mond openen. Snurkt u alleen wanneer u uw mond open heeft dan bent u een mondsnurken. Het snurkgeluid wordt veroorzaakt doordat de keel is vernauwd door slap weefsel. De ademhaling zorgt ervoor dat dit weefsel gaat trillen waardoor het snurkgeluid ontstaat. Het snurken klinkt al s een continue gerommel of klapperend geluid. Een mogelijke oplossing is de somnipax guard, deze voorkomt dat u door uw mond gaat ademhalen. U kunt uw neusademhaling verbeteren met een neusspreider. U kunt deze beide producten ook heel goed samen gebruiken omdat deze elkaar aanvullen.

Keelsnurken

Bij keelsnurken is het geluid vaak erg luid, vaak gevolgd door langere pauzes (20 seconden of meer). Het geluid is meestal niet ritmisch. Wanneer u in elke slaappositie (buik, rug en zij) snurkt, waarbij regelmatig ademhalings pauzes optreden dan is er een grote kans dat u slaapapneu heeft. Obstructieve slaapapneu is een serieuze aandoening en moet altijd door een medische deskundige onderzocht worden.

Anti-snurktest

Bent u benieuwd welk type snurken op u van toepassing is? Doe dan de anti-snurktest en ontdek welk anti-snurkmiddel u kan helpen. Deze test is ontwikkeld samen met KNO-Artsen van de medische universiteit van Erlangen (Duitsland). Na afloop van de test ontvangt u een gedetailleerde analyse van uw snurken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *