Anti Snurkbeugel

Anti Snurkbeugel

Op deze pagina vindt u informatie en uitleg over snurkbeugels (MRA) en een link naar een handig overzicht van het aanbod aan snurkbeugels in alle soorten, maten en types. Een snurkbeugel, ook wel MRA genoemd (Mandibulair Repositie Apparaat), is een soort prothese die u over uw tanden draagt tijdens het slapen om snurken tegen te gaan.

Een snurkbeugel wordt gedragen ter voorkoming van snurken en/of bij een vorm van slaapapneu. Bijna iedere snurker heeft voordeel bij het gebruik van een snurkbeugel. Bij een zeer groot percentage lost een snurkbeugel het snurken en/of de slaapapneu zelfs helemaal op.

Wat is een Snurkbeugel

Een snurkbeugel, ook wel MRA genoemd (Mandibulair Repositie Apparaat), is een tandheelkundige beugel die u draagt tijdens het slapen. De beugels zijn veelal gemaakt van speciaal medisch materiaal, zodat irritaties of vervelende reacties voorkomen worden. Ook zorgt dit ervoor dat de beugels lange tijd meegaan, gemakkelijk te onderhouden en goed schoon te maken zijn.

Hoe werkt een Snurkbeugel

Een snurkbeugel zorgt ervoor dat de onderkaak iets naar voren wordt geduwd, zodat de luchtweg vrij blijft. Op deze manier wordt het snurken opgelost en zal ook de (slaap)apneu afnemen of verdwijnen.

Soorten Snurkbeugels

Er zijn vele soorten snurkbeugels. Welke het beste bij u past hangt natuurlijk van uw persoonlijke situatie af. Omdat elk gebit anders is zijn er ook vele varianten beugels. U draagt een snurkbeugel tijdens het slapen, dus de pasvorm dient goed te zijn.

MRA op medische gronden

In sommige gevallen kunt u op medische gronden een MRA aangemeten krijgen. Dit gaat dan in nauwe samenwerking tussen arts, slaapcentrum en tandarts. Een andere medische indicatie voor een MRA wordt afgegeven als u niet kunt wennen aan uw CPAP (dit is een soort slaapmasker dat zorgt voor een constante luchtinvoer tijdens de slaap, zodat de luchtweg open blijft). Als u een MRA krijgt aangemeten op medische gronden, zal deze in de meeste gevallen worden vergoedt door uw zorgverzekeraar.

Snurkbeugel zonder medische indicatie

Als u een snurkbeugel niet vergoedt krijgt via uw verzekeraar, kunt u toch nog overgaan tot de aanschaf van een snurkbeugel. U heeft dan de keuze om te gaan voor een model van honderden euro's bij een gespecialiseerde kliniek, of u kunt kiezen voor een goedkoper alternatief. Er is namelijk een ruim aanbod van betaalbare en online te verkrijgen snurkbeugels.

Op Snurken.nl vindt u een overzicht van een aantal populaire snurkbeugels en snurkbitjes welke u zelf (online) kunt aanschaffen en wat u honderden euro's kunnen besparen. De meeste van deze beugels zijn op maat te maken. Sommige hebben een meegeleverde 'dentalkit' die u terugstuurt naar de leverancier, welke dan uw beugel op maat maakt. Andere beugels zijn simpel door u zelf op maat te maken d.m.v. een afdruk van uw gebit.


Populairste Anti Snurkbeugels op Snurken.nl

» Bekijk en vergelijk alle Anti Snurkbeugels...