Slaapstoornissen

Oplossingen tegen Snurken en Slaapapneu

Er zijn vele aandoeningen die de slaap kunnen verstoren. Als we alleen al kijken naar het aantal gradaties die er bij 'gewoon' snurken zijn, kunt u zich voorstellen dat niet alle slaapverstorende aandoeningen hier te behandelen zijn. We hebben daarom een selectie gemaakt van de meest voorkomende en interessantste slaapstoornissen.

Bij een slaapstoornis zal men snel denken aan een aantal bekende aandoeningen zoals snurken, slaapapneu en insomnia. Het is uiteraard zeer vervelend als u aan een slaapstoornis leidt. De oplossingen kunnen soms even simpel zijn als ingewikkeld. Voor bijvoorbeeld tandenknarsen, ook wel Bruxisme genoemd, is een hulpmiddel snel te vinden; een knarsbitje. Dit zal echter niet de achterliggende reden voor het knarsen voor u oplossen.

Bij snurken of lichte slaapapneu is de oplossing vaak gemakkelijker. Als de reden voor het snurken bijvoorbeeld een verstopte neus of een allergie is kan met simpele middelen het snurken worden opgelost. Op dit gedeelte van onze website gaan we in op verschillende slaapstoornissen en hun oplossingen en behandelingen. We hopen dat deze informatie u helpt een oplossing te vinden voor uw slaapstoornis of die van uw partner.


Lees meer over 'Slaapstoornissen':