Volg ons ook op:

Saltpipe bij snurken

Saltpipe bij Snurken

Datum: 17-03-2018 | Mathijs de Boer

Saltpipe: de hulp bij snurkproblemen. Goed gereinigde luchtwegen verminderen snurken. In de natuur is een zoutachtig klimaat daarvoor de optimale omgeving. Helaas kunt u daar niet voortdurend zijn, maar met de Saltpipe haalt u die omgeving gewoon naar u toe.

Met deze inhalator reinigt u uw gehele ademhalingssysteem en brengt u het slijmvlies tot rust. Hiermee pakt u de oorzaak van het snurken aan waardoor het snurken zal verminderen of zelfs verdwijnen.

De voordelen van een saltpipe

  • Werkt bij pollen en allergieën
  • Geschikt bij Astma en COPD
  • Helpt bij griep en andere infecties
  • Helpt bij snurken en rokershoest
  • Is te gebruiken bij zwangerschap

Natuurlijk oorsprong

In de enorme rotsen van Transsylvanië (een provincie van Roemenië) bevinden zich zoutmijnen waar het unieke zoutkristal Halit voorkomt. Dit zoutgesteente is miljoenen jaren oud en bevat onder meer natriumchloride, magnesium en calcium. Omdat in deze zoutmijnen de hygroscopische werking van Halit optimaal actief is, reinigt deze bijzondere zoutachtige lucht het gehele ademhalingssysteem en vermindert het zwellingen in de bronchiën. De eerste ontginningen in het rotsgebergte waren er al in 1567. Bijna vierhonderd jaar later, in 1960, werd de eerste speleotherapie geopend in de Dojamijn.

Vandaag de dag trekken de zoutmijnen in het Hongaarse Praid jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers. Daarom werd begin deze eeuw in Hongarije de Saltpipe ontwikkeld. Een uniek product waardoor patiënten wereldwijd de zuiverende werking van de zoutkristallen kunnen ervaren. Met deze inhalator beschikt iedereen die last heeft van snurken over zijn eigen mobiele zouttherapie. Er is een Saltpipe voor volwassenen, voor kinderen (de Solefant) en sinds kort een kunststof miniversie om het product uit te proberen. In de miniversie zit voldoende kristalzout voor 3-6 maanden. De originele inhalator is van porselein en gaat ongeveer 5 jaar mee.

Werking van de Saltpipe

De handige inhalator is geschikt voor dagelijks gebruik en bevat 50 à 60 gram kristalzout (Halit). Dit zoute microklimaat stimuleert het natuurlijke zelfreinigingsmechanisme van de luchtwegen en brengt de cellen tot rust waardoor u minder last hebt van snurken. Gebruik de inhalator meerdere keren, enkele minuten per dag (in totaal circa 15 a 20 minuten). Neem het mondstuk van de inhalator in de mond en adem ontspannen en regelmatig door de mond in en door de neus weer uit. Gebruik de inhalator niet met meerdere personen en raadpleeg bij ziektebehandelingen een arts.


Saltpipe, bekijk, vergelijk en bestel: