Volg ons ook op:

Rugsnurken | Slapen op de rug bevorderd snurken

Slapen op de rug bevorderd snurken

Veel mensen snurken als ze op hun rug liggen, de zogenaamde 'rugsnurker'. Dit komt doordat bij deze manier van liggen de tong in de keelholte kan zakken. Hierdoor wordt de luchtpijp gedeeltelijk geblokkeerd. Zo ontstaat het snurkgeluid of soms zelfs het tijdelijk stokken van de ademhaling (obstructief slaapapneu).

De veel gebruikte oplossingen voor snurken zullen niet voor iedereen passend zijn. Zo zal niet iedereen een snurkbeugel of een neusspreider kunnen verdragen. Gelukkig zijn er een aantal producten op de markt die het u gemakkelijker maken om op uw zij te kunnen laten slapen. De anti snurk kussens, de anti snurk vesten en de anti snurk rugzak zijn producten die u hierbij kunnen helpen.

Anti Snurk Rugbanden

De 'anti snurk rugband' is speciaal ontwikkeld voor rugsnurkers en wordt alleen actief als u op uw rug ligt. Wanneer u in deze houding ligt, geeft de rugband na dertig seconden een lichte trilling en een zacht zoemend geluid af. Deze trilling veroorzaakt een lichte irritatie; voldoende voor u om te draaien op uw zij of buik, maar onvoldoende om u wakker te maken. U draait dus in uw slaap. Zodra u draait wordt de rugband gedeactiveerd en stopt deze meteen met trillen.

Gordels tegen snurken

De 'anti snurk gordel' wordt rond de middel gedragen, hij is zeer eenvoudig in gebruik en tevens zeer comfortabel. Het principe is simpel: de gordel bevat een opblaasbaar kussen aan de rugzijde. Hierdoor wordt het zo goed als onmogelijk om gedurende de nacht op uw rug te draaien.

Een goed hoofdkussen

Belangrijk bij snurken is dat de snurker niet op zijn/haar rug slaapt. Zij-slapen is beter tegen het snurken en om op uw zij te slapen is een hoger hoofdkussen nodig. In dit kader worden traagschuim hoofdkussens wel vaak aangeraden om snurken tegen te gaan.

Anti Snurk Rugzakken

Het principe van de 'anti snurk rugzak' is simpel. U draagt de rugzak als u naar bed gaat en het opblaasbare kussen zal ervoor zorgen dat u niet op uw rug kunt draaien. Door de zachte en verstelbare banden kan een rugzak comfortabel worden afgesteld.


Bekijk, vergelijk en bestel: