Volg ons ook op:

Neusstrips tegen snurken

Neusstrips tegen snurken

De werking van neusstrips is gebaseerd op het vergroten van de luchtstroom door de neus. Eén van de meest voorkomende redenen van snurken is een gebrek aan voldoende luchttoevoer door de neus.

Ademhalen door de neus is ook beter dan door de mond, want de neus reinigt, verwarmt en bevochtigt de ingeademde lucht.

Hoe werkt een neusstrip

De twee buigzame delen van de neusstrip trekken de neusvleugels zachtjes open. Hierdoor wordt het ademen door de neus makkelijker gemaakt waardoor het snurken kan verminderen of zelfs helemaal stoppen. Dit geldt natuurlijk alleen als de oorzaak van het snurken in de neus te vinden is en niet in de keel. Als het snurken wordt veroorzaakt door een slechte luchtstroom door de neus kunt u ook gebruik maken van een neusspreider of neusspray om het snurken aan te pakken.

Als er onvoldoende luchttoevoer vanuit de neus plaats vindt, gaat u automatisch door uw mond ademen. Hierdoor kan een trilling van het zachte deel van het verhemelte ontstaan, wat het zagende geluid veroorzaakt en in de volksmond snurken genoemd wordt. Neusstrips verwijden de neusgaten zodanig dat de ademhaling door de mond niet meer noodzakelijk is.

Sporten

Neusstrips kunnen ook goed door sporters worden gebruikt. De neusstrip zorgt ervoor dat er direct een betere in- en uitstroom van lucht ontstaat. En hoe beter de luchtdoorstroming, hoe beter de ademhaling. Dit kan dan ook prestatie verhogend werken.


Neusstrips, bekijk, vergelijk en bestel: