Volg ons ook op:

CPAP Neusmaskers

CPAP Neusmaskers

Datum: 17-04-2019 | Mathijs de Boer

Een CPAP bestaat uit een luchtpomp, een slang, met daaraan een slaapmasker bevestigd. Het hele systeem is vrij te verplaatsen en kan dus overal mee naartoe worden genomen. Het slaapmasker wordt op de mond/neus bevestigd tijdens het slapen en de pomp staat gewoon op het nachtkastje zijn werk te doen.

Wanneer en waarom gebruikt u een CPAP neusmasker

Ervaart u slaapapneu, dan is een neusmasker aan te bevelen. U wordt met veel meer energie wakker en zult u de hele dag door fitter voelen. In de loop van de tijd neemt de vermoeidheid af en heeft u dus ook minder last van de effecten van apneu.

Soorten CPAP maskers

U heeft de keuze uit drie soorten neusmaskers. Allereerst een masker die de mond en de neus bedekt, het zogenaamde full-face masker. U kunt kiezen voor een neuskap, waarbij allen de neus wordt bedekt. Als derde masker kunt u kiezen voor neusdoppen, wat simpelweg kleine doppen zijn die op uw neusgaten drukken. De neuskap is het meest gebruikte type.

De voor- en nadelen

Een groot voordeel aan CPAP maskers, is at het systeem vrij te verplaatsen is. Dit betekent dat u het masker overal mee naar toe kunt nemen. Een nadeel is dat het slapen met een masker niet altijd als prettig kan worden ervaren.

Waar op te letten bij aanschaf?

Als u overweegt om een van de CPAP maskers aan te schaffen, is het belangrijk om na te gaan wat u als comfortabel gaat ervaren. Slaapt u het liefste met een masker, een neuskap of de neusdoppen?


CPAP Neusmaskers, bekijk, vergelijk en bestel: