Volg ons ook op:
snurken

Snurken

Snurken: een serieus probleem. Snurken komt veel voor en is een serieus probleem en niet alleen voor degene die snurkt, maar ook voor de mensen in zijn of haar omgeving. De snurker zelf kan allerlei klachten ervaren, waarvan vermoeidheid wel de voornaamste is. Genoeg reden dus om een oplossing te vinden.

Wat is snurken?

Wanneer u gaat slapen, ontstaat er een spierverslapping van alle spieren in uw lichaam. Omdat de tong ook een spier is, verslapt deze ook. Door de verslapping zakt de tong weg in uw luchtweg, waardoor de luchtweg kleiner wordt. Het kleiner worden van de luchtweg heeft trillingen tot gevolg. Deze trillingen zorgen ervoor dat er zagend, brommend of ruisend geluid wordt geproduceerd. Dit geluid wordt snurken genoemd.

wat is snurkenHet volume van dit geluid verschilt per persoon. Bij een hoger volume is de kans groter dat iemand in uw naaste omgeving er last van heeft. Naast dat het voor uw omgeving problematisch is, kan het ook voor uzelf problematisch zijn. Doordat de luchtweg kleiner wordt, moet uw lichaam veel meer moeite doen om genoeg adem te krijgen. Een ademstilstand kan hier het gevolg van zijn. Dit heet slaapapneu.


Oorzaken van snurken

Snurken kan vele oorzaken hebben. Er kunnen ook meerdere redenen zijn dat u snurkt. Een van deze redenen is dat de spieren in het gehemelte, de huig en de tong verslappen tijdens het slapen. Dit kan ontstaan door oververmoeidheid, ouderdom, bepaalde medicijnen, alcohol of het op de rug slapen. Ook kan het zijn dat de wanden in de keelholte verdikken tijdens het slapen. Dit kan ontstaan door vergrote amandelen van de keel of neus. Vaak is dit alleen het geval bij kinderen.

Daarnaast zijn:

ook veelgenoemde oorzaken van snurken. De wanden van de keel kunnen ook verdikken tijdens een zwangerschap. Ook kan snurken ontstaan door vernauwde neusholte. De oorzaak hiervan heeft vaak te maken met een verkoudheid of een allergie. Daarnaast kunnen ook poliepen of het scheef staan van het neusschot een rol spelen.

» Lees hier over meer mogelijke oorzaken van snurken.


Oplossingen en behandelingen

U kunt zelf al een aantal maatregelen treffen om uw snurken te verminderen. Zo kunt u bijvoorbeeld zorgen dat u niet teveel last heeft van overgewicht. U kunt ervoor zorgen dat u twee uur voordat u naar bed gaat geen alcohol meer nuttigt. Ook stoppen met roken kan een groot verschil maken voor het lawaai wat u in de slaapkamer produceert.

Wanneer bovenstaande oplossingen niet of niet genoeg helpen, zijn er heel veel hulpmiddelen tegen snurken te verkrijgen. De meeste van deze artikelen zijn vrij verkrijgbaar. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

» Bekijk hier alle Anti Snurk Artikelen. Met onze prijsvergelijker vindt u altijd het beste en voordeligste Anti-Snurk product.

Soms zal het nodig zijn om een medische ingreep te ondergaan om uw snurken of slaapapneu te verhelpen. Hierbij kunt u denken aan een ingreep als UPPP of Somnoplastiek.
» Lees hier meer over de mogelijke behandelingen tegen snurken en slaapapneu.


Over de auteur


Mathijs de Boer van Hilleboe
Mathijs is sinds 2013 als o.a. copywriter werkzaam bij Hilleboe.nl. Wat hij vooral probeert te bereiken met zijn teksten is het zo volledig mogelijk informeren van zijn lezers en het bieden van antwoorden en oplossingen.
Meer over Mathijs de Boer »

 


Populairste Anti Snurk Producten

» Bekijk en vergelijk alle Anti Snurk Artikelen...


Misschien ook interesant voor u: