Snurken en voedingsmiddelen

Snurken en voedingsmiddelen

Of je nu zelf snurkt of een partner hebt die je regelmatig ’s nachts wakker snurkt: het geluid is irritant en zorgt voor gebroken nachten en vermoeidheid. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen om het snurken tegen te gaan. Mogelijk heb je al van alles geprobeerd, maar heb je al aan voedingsmiddelen gedacht? Er is een aantal voedingsmiddelen die het snurken op een effectieve en natuurlijke manier kunnen verminderen. De belangrijkste hebben we voor je op een rijtje gezet.

Thee

Met name kruidenthee kan de luchtwegen in je neus kalmeren en het slijm verdunnen. Doordoor kun je vrijer ademen en dat helpt vervolgens weer om het snurken te verminderen. Wil je de werking van een kop thee versterken? Voeg dan honing aan je thee toe. Honing helpt namelijk om je keel te ontspannen. Daarnaast is de zoete smaak die het aan je thee geeft natuurlijk ook erg lekker!

Geelwortel

Wanneer je luchtwegen zijn ontstoken, kan een verkeerde slaaphouding er voor zorgen dat de luchtstroom door je neus en je mond extra wordt beperkt. Om de ontsteking tegen te gaan kun je Geelwortel eten. Geelwortel staat ook wel bekend als Kurkuma en kun je onder andere in kruidenvorm door je eten mengen.

Uien

Hoewel ui een vieze geur aan je adem kan geven en ui bij sommige mensen voor winderigheid zorgt, hebben ze ook positieve kanten. Zo hebben uien een ontstekingsremmende werking en maken ze daarnaast je neus vrijer, waardoor er meer lucht doorheen kan. Deze voordelen zorgen er vervolgens voor dat snurkklachten kunnen afnemen.

Sojamelk

Sojamelk is niet alleen een uitkomst voor mensen die allergisch zijn voor lactose (en geen soja allergie hebben), maar het kan ook tegen snurken werken. Doordat een allergische reactie op lactose geen kans heeft als je sojamelk drinkt, zwellen je ademhalingswegen in je neus niet op en kun je vrijer ademen. Daardoor neemt de kans op snurken af.

Olijfolie

Olijfolie heeft een ontstekingsremmende eigenschap. Dat komt onder andere door de vetzuren die in de olie zitten. Daardoor neemt de kans op versmalling en obstructie van je luchtwegen af en slaap je beter. Olijfolie is er in vele variaties, dus je kunt de inname eenvoudig verhogen. Bijvoorbeeld door je vlees erin te bakken of speciale olijfolie voor koude gerechten door salades te mengen.

Andere maatregelen om snurken tegen te gaan

Naast het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen, is er nog een aantal maatregelen die tegen snurken kunnen helpen. Denk hierbij aan het stoppen met roken, of het niet gebruiken van medicijnen (alleen in overleg met je arts!) die voor ontspanning zorgen Maar ook je slaaphouding kan snurken in de hand helpen, met name op je rug slapen kan er voor zorgen dat je gaat snurken.

Meer tips tegen snurken

Als het goed is kunnen de tips die we in dit artikel over ‘snurken en voedingsmiddelen’ met je hebben gedeeld al voor vermindering van het snurkgedrag zorgen. Toch, ieder mens is weer anders, dus niet iedereen boekt dezelfde vooruitgang met dezelfde maatregelen.
Toen we dit artikel aan het schrijven waren en op internet naar aanvullende tips zochten, kwamen we op snurken.net. Op deze website kun je maar liefst gratis 25 tips tegen snurken downloaden. Kortom, helpen de tips uit dit artikel onvoldoende? Dan is het downloaden van de tips op snurken.net zeker de moeite waard. Als je vaak en hevig snurkt, is het uiteraard ook goed om langs je huisarts te gaan voor advies op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *