Snurken door roken

Snurken door roken

Snurken kent heel wat verschillende oorzaken. Wat je misschien niet weet, is dat roken en snurken met elkaar verbonden zijn. Door te roken kun je gaan snurken. Snurken kan vervolgens je slaap verstoren en dit kan leiden tot lusteloosheid en prikkelbaarheid overdag en verhoogde gezondheidsproblemen.

Bijna iedereen snurkt af en toe en meestal ligt de oorzaak van het snurken niet bij iets waar je je zorgen over hoeft te maken. Snurk je echter vaker, kan dit de kwaliteit van je slaap verstoren. Verstoring van je slaap kan leiden tot lusteloosheid en prikkelbaarheid overdag. Daarnaast heb je een verhoogde kans op andere gezondheidsproblemen.

Ook kan het gesnurk je partner of anderen in je omgeving wakker houden en dit is natuurlijk niet wenselijk. Gelukkig is slapen in aparte slaapkamers niet de enige remedie tegen snurken. Meer hierover lees je verder in dit artikel.

Roken als oorzaak van snurken

Als je rookt, liggen je kansen om te gaan snurken hoger. Sigarettenrook irriteert namelijk de binnenkant van de neus en keel. Hierdoor kan een zwelling of een slijmvliesontsteking ontstaan. Dit betekent dat de luchtstroom afneemt en dat je sneller gaat snurken. Hoewel stoppen met roken gemakkelijker gezegd is dan gedaan, kan het snel het snurken verlichten.

Hoe meer sigaretten je per dag rookt, hoe groter de kans dat je gaat snurken. De irritatie in je keel- en neusholte neemt toe met elke sigaret die je rookt. Zelfs passief roken kan een chronische ontsteking van de neus- en keelmembranen veroorzaken, waardoor het risico op snurken toeneemt. Kinderen van ouders die roken hebben dus meer kans te worden getroffen door snurken dan kinderen van niet-rokende ouders.

Overige gezondheidsrisico’s van roken

Snurken door roken is niet het enige risico dat de sigaret met zich meebrengt. Roken beschadigt je hart en uw bloedcirculatie, waardoor het risico verhoogt op het ontwikkelen van aandoeningen, zoals:

  • Kanker
  • Hartziekte
  • Hartaanval
  • Beroerte
  • Beschadigde bloedvaten en beschadigde slagaders (die de hersenen van bloed voorzien)
  • Etc.

Overwegen om deze ongezonde verslaving aan te pakken, is een goede start naar effectief stoppen met roken. Deze moedige beslissing zal niet alleen je probleem met snurken door het roken oplossen, maar zal je ook een gezonder en langer leven opleveren.

Wat te doen tegen snurken?

Er zijn verschillende behandelingen en apparaten te koop om het snurken te minimaliseren. Deze omvatten neusspreiders, die de neusvleugels breder openen, keelsprays en anti snurkbeugels. Maar de beste oplossing is nog altijd stoppen met roken.

Als roker ligt de oorzaak snurken het meest waarschijnlijk bij de sigaret verslaving. Stoppen met roken zou dan ook betekenen dat je een goede kans maakt om het snurken maximaal te verminderen op een natuurlijke manier. En lukt het moeilijk, dan heb je de keuze uit heel wat hulpmiddelen om het stoppen met roken gemakkelijker te laten verlopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *