Snurken door hooikoorts

Snurken door hooikoorts

Hooikoorts is een van de meest voorkomende vormen van allergie. Mensen met hooikoorts hebben een allergie voor het stuifmeel ofwel de pollen van grassen, planten of bomen. Hooikoorts is een seizoensgebonden allergie en zorgt dus voornamelijk voor klachten in het pollenseizoen, de bloeiperiode waarin het stuifmeel vrijkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de oorzaken van deze allergie en hoe je kunt gaan snurken door je hooikoorts.

Het pollenseizoen begint al in januari, wanneer bomen als de berk, els en hazelaar beginnen te bloeien. De pollen van grassen kunnen vanaf mei tot in september voor hooikoortsklachten zorgen. Maar met de huidige klimaatveranderingen en het verschuiven van de seizoenen is het verloop van het pollenseizoen steeds slechter te voorspellen.

Hooikoorts als oorzaak van snurken

De periode waarin hooikoortsklachten optreden, hangt dus af van de specifieke pollen waar je allergisch voor bent. Hooikoorts veroorzaakt irritatie aan de slijmvliezen, met name in de neus- en keelholte en aan de ogen. Veelvoorkomende symptomen van deze allergie zijn dan ook een verstopte neus een geïrriteerde keel. Je kunt dus gaan snurken door hooikoorts. Andere hooikoortsklachten die voor kunnen komen zijn:

  • Loopneus
  • Niezen
  • Tranende ogen
  • Jeuk
  • Benauwdheid
  • Snurken

Wat te doen tegen hooikoorts?

Als je snurkt door de hooikoorts of last hebt van andere hooikoortsklachten, kun je daar iets aan doen. Er zijn verschillende middelen voorhanden die de symptomen van hooikoorts bestrijden, zoals hooikoortstabletten en neussprays.

Anti-snurk middelen

Als deze middelen niet voldoende helpen, heb je wellicht middelen tegen het snurken zelf nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een anti snurkbeugel, een kin- of hoofdband, een goed hoofdkussen of een neusspreider. Kijk verder op deze site voor specifieke anti-snurk hulpmiddelen.

Producten bij hooikoorts:

» Alle producten bij hooikoorts vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *