Snurken door alcohol

Snurken door alcohol

Na enkele alcoholische drankjes lig je eindelijk in bed en slaap je binnen een korte tijd. Helaas voor de mensen in je omgeving begin je, door de alcohol, al snel te snurken. En dit terwijl je normaal nooit snurkt! Wat hiervan de oorzaak is, hoe je dit kunt oplossen en welke gevolgen dit kan hebben leggen we uit in dit artikel.

Voor jezelf is dit natuurlijk niet prettig, omdat je door het snurken minder uitrust. Maar voor de mensen in je omgeving is dit ook niet fijn. De oorzaak van het snurken is hier wel makkelijk te bepalen: alcohol gebruik.

Waarom ga je snurken door alcohol?

De verdovende werking van alcohol zorgt voor het verslappen van de spieren in de keelholte. Er ontstaat een snurkgeluid door de lucht die langs de neusholte en keelholte komt en trillingen veroorzaakt. Daarbij komt ook nog dat de alcohol een verdovende werking heeft van het gehele lichaam, waardoor je minder snel wakker wordt van je eigen gesnurk.

Gevolgen van snurken

De gevolgen van het snurken door alcohol zijn voornamelijk dat je niet uitgerust bent als je ’s ochtends wakker wordt. De gevolgen zullen meevallen indien het snurken slechts enkele keren voorkomt. Maar als je elke nacht snurkt, al dan niet door het gebruik van alcohol, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid en voor de relatie met de mensen in je omgeving.

Oplossingen en stoppen met snurken

De makkelijkste oplossing om het snurken door alcohol te voorkomen is door te stoppen met het drinken van (te veel) alcohol. Daarnaast zijn er diverse producten ontwikkeld om het snurken te voorkomen. De anti snurkbeugel is het meest geschikt. Deze snurkbeugel houdt de onderkaak in de juiste positie en voorkomt het sluiten van de luchtwegen. Het snurken wordt vrijwel volledig voorkomen. Een andere optie is de anti-snurk keelspray. De keelspray veroorzaakt een dun beschermend laagje achter in de keel. Door dit laagje worden de trillingen verminderd en kan het snurken voorkomen worden.

» Een overzicht van alle anti-snurk middelen vind je hier.

Gezondheidsrisico’s van alcohol

Hoewel snurken erg vervelend is, zijn er veel belangrijkere gezondheidsredenen om te stoppen met het drinken van alcohol. Een onherstelbaar beschadigde lever, ontstoken maagslijmvlies, verlies van de hersenfunctie en ontstekingen in het lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *