Oorzaak snurken: rugligging

Oorzaak snurken: rugligging

Er zijn veel oorzaken te vinden waardoor mensen snurken. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn, maar is vaak wel vervelend. Een van die oorzaken van snurken is de rugligging. Hoe kan het dat een rugslaper snurkt en wat is daar aan te doen?

Slaaphouding als oorzaak van snurken

De houding waarin we slapen zorgt ervoor dat we snurkgeluiden maken. Door bijvoorbeeld een zijligging, buikligging of rugligging ontstaat er een vernauwing tussen neusgaten en stembanden. Hierdoor kan de lucht niet op een normale manier naar de longen gaan en ontstaan snurkgeluiden.

Waarom snurk je als je op je rug slaapt?

Als je gaat slapen, verslappen je spieren. Dit geldt ook voor de tong. Bij de rugslaper zakt de tong richting de keelholte waardoor de luchtwegen gedeeltelijk geblokkeerd worden. De lucht die ingeademd wordt, ondervindt dan weerstand, de keelholte gaat trillen en daardoor wordt de rugslaper een rugsnurker.

Oplossingen voor de rugslaper

Snurken hoeft op zich geen groot probleem te zijn. Echter, als je veel snurkt kan dit heel vervelend zijn voor de omgeving. Ook kunnen er vermoeidheidsverschijnselen optreden, waardoor je overdag minder goed functioneert. In dat geval is het verstandig om te kijken naar oplossingen.

Hulpmiddelen

Er zijn diverse hulpmiddelen te verkrijgen voor de rugsnurker, waardoor je minder of helemaal niet meer snurkt.

  • Een goed hoofdkussen zorgt voor een betere slaaphouding. Je hoofd- en nekspieren worden beter ondersteund door het kussen, waardoor de spieren meer ontspannen. Hierdoor slaap je beter en snurk je minder.
  • Door het dragen van een anti-snurk t-shirt krijg je eveneens een betere slaaphouding. In dit t-shirt is een kussen aangebracht aan de rugzijde. De rugsnurker kan hierdoor dus niet meer in de rugligging terechtkomen en daardoor minder snurken.
  • Een anti-snurk beugel is een mondstuk die je in doet als je gaat slapen. De beugel zorgt ervoor dat je onderkaak iets naar voren komt. Hierdoor kan ingeademde lucht vrij naar binnen stromen en ontstaan er geen snurkgeluiden.

Producten tegen snurken voor de rugslaper:

» Bekijk hier alle producten die helpen om de slaaphouding aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *