Is snurken een taboe?

Is snurken een taboe?

In Nederland en België snurkt 1 op de 5 mannen, 1 op de 10 vrouwen en 1 op de 10 kinderen. Als je bedenkt hoeveel mensen snurken, lijkt het toch vreemd dat hier zo weinig serieus over gesproken wordt en zelf een taboe te zijn. Zeker als je bedenkt dat snurken een serieus probleem kan zijn.

Snurken kan zowel een bedreiging zijn voor een relatie (snurkende partner) en het kan gevaar opleveren voor de gezondheid. Om nog maar niet te spreken over het probleem van een slaaptekort.

Waarom is snurken nog een taboe

Waarom snurken nog een taboe is, is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat mensen zich nog erg schamen als ze snurken. Ze weten niet goed hoe ze zich hierover moeten voelen, aangezien ze het zelf niet echt merken. Snurken doe je in je slaap en zelf merk je hier weinig van, anders dan dat je niet goed uitgerust wakker wordt.

Informatie en ervaringen

Omdat mensen snurken vaak nog als een taboe zien en er dus niet veel over (durven) spreken, zal men ook minder goed geïnformeerd zijn. Want door over dingen te spreken en informatie en ervaringen uit te wisselen doen we kennis op. Deze kennis kunnen we daarna weer op onszelf of onze partner toepassen.

Oplossingen voor snurken

Er zijn een hoop oplossingen te vinden voor het snurkprobleem. Een goede eerste stap is natuurlijk om erover te gaan praten, met je partner of je huisarts. Samen met je partner of arts kun je zien te achterhalen waar het snurken vandaan komt. Op deze manier is een oplossing vinden een stuk gemakkelijker. Misschien is een anti-snurkbeugel wel de oplossing of anders ben je misschien gebaat bij het gebruik van een simpele anti-snurk neuspleister.

Conclusie

Als er meer over snurken gesproken zou worden, raken mensen vanzelf beter geïnformeerd. Hierdoor kunnen meer mensen op een goede en simpele manier van het snurken afkomen. Dit is niet alleen fijn voor degene die snurkt, maar ook zeker voor de partner.

Heeft u zelf ook wel eens ervaren dat snurken een taboe is? Laat even een berichtje achter in de comments. Samen doorbreken we dan misschien wel een taboe!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *