Het geluid ‘Snurken’

Het geluid 'Snurken'

Op volwassenen leeftijd snurkt ongeveer één op de vijf mannen en één op de tien vrouwen. Onder kinderen is dit één op de tien. Snurken kan als vervelend ervaren worden, omdat het geluid erg storend en hard kan zijn

De oorzaak van het geluid

Het geluid dat we ‘Snurken’ noemen is het geluid dat snurkende mensen maken tijdens het slapen. Het is een zagend, trillend of brommend geluid. Dit ontstaat doordat het zachte weefsel in de luchtwegen gaat vibreren ofwel trillen.
Het geluid kan soms wel zo hard zijn dat er een piek van ongeveer 85db kan plaatsvinden. Dit is te vergelijken met het geluid dat een handzaag produceert.

Probleem!

Omdat het geluid van snurken hard en doordringend kan zijn, wordt snurken vaak als een serieus probleem ervaren. Er kunnen relationele problemen door ontstaan, soms ligt de ene partner op een andere slaapkamer. De gevolgen van snurken zijn vaak groter dan alleen de problemen van de slaapkamer. De snurker zelf zal overdag meer vermoeid zijn en dus minder goed functioneren, maar dit kan ook gelden voor de partner.

Oplossing

Na het lezen van de tekst hierboven zal het een opluchting voor u zijn te weten dat er voldoende mogelijkheden zijn om iets aan het snurken te doen. Er zijn vele oplossingen beschikbaar waarbij u kunt denken aan:

  1. Neuspleisters (deze zorgen voor meer lucht door de neus)
  2. Anti-snurkbeugel (een beugel die de kaak of tong op zijn plek houdt)
  3. Keelsprays (sprays die zorgen voor een laagje op de huig en achter in de keel)
  4. Oordopjes (voor de partner)
  5. etc …

Benieuwd naar de mogelijkheden om het snurken aan te pakken? Neem dan eens een kijkje op onze product en prijs vergelijker op Snurken.nl. Daar vindt u een zo volledig mogelijk overzicht van alle middelen tegen snurken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *