Alles over: CPAP (Maskers en accessoires)

CPAP Maskers en toebehoren

De meest voorkomende behandeling tegen slaapapneu is CPAP-therapie (Continuous Positive Airway Pressure). Hierbij wordt gedurende de nacht positieve luchtdruk d.m.v. compressor in de luchtwegen gebracht bij slaapapneu patiënten. De luchtdruk wordt via CPAP-maskers overgebracht aan de luchtwegen van de patiënt.

Het is belangrijk dat CPAP-maskers tijdens de nacht goed sluit en zo min mogelijk irriteert. Er zijn verschillende soorten masker namelijk:

CPAP Full-Face maskers (volgelaatsmaskers)

Een volgelaatsmasker ook wel “full-face” masker genoemd is een masker dat zowel de neus als de mond bedekt. Het lijkt een beetje op het masker dat een straaljagerpiloot draagt. Het is bij dit masker niet van belang of u door de neus of door de mond ademt. Een is mogelijk niet geschikt voor mensen met claustrofobie.
» Klik hier voor onze selectie full-face CPAP maskers.

CPAP neusmaskers

Neusmaskers zijn geschikt voor mensen die ‘s nachts alleen door de neus ademen. Ook is dit type masker geschikt voor mensen die een snor of een baard hebben. Bij neusmaskers bestaan er 2 modellen bij de standaard neusmasker variant wordt het masker over de neus geplaatst.
» Klik hier voor onze selectie CPAP Neusmaskers.

Bij een neuskussenmasker wordt het masker onder de neus geplaatst, vaak bevatten deze maskers 2 kleine buisjes die in de neusgaten gaan. Dit type masker kan voor mensen met een snor ongeschikt zijn.

Het is voor veel patiënten zeker in het begin wennen aan de CPAP-therapie. De meeste klachten bij CPAP ontstaan door het masker, zoals drukpunten, pijn of (allergische)huidreacties, een goed passende masker is daarom heel belangrijk. Daarnaast kunt u een maskervoering gebruiken om irritaties te voorkomen.
Een andere veelvoorkomende irritatie is het geworstel met de CPAP-slang, hiervoor kunt u een slanghengel gebruik zodat ‘s nachts niet meer op uw slang gaat liggen.
» Klik hier voor onze selectie CPAP accessoires.

CPAP Maskers en Accessoires:

Full-Face CPAP maskers (volgelaatsmasker)

Full-Face CPAP maskers

CPAP Neusmaskers

CPAP Neusmaskers

Hoofd- Kinbanden

Hoofd- Kinbanden

CPAP toebehoren en accessoires

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *